Idrætsgymnastik - Drenge

 
Holdet er for dig der har lyst til at træne idrætsgymnastisk, styrke og kontrol.

Vi arbejder med øvelser der øger kropskontrol og motoriske færdigheder, i redskaber som ringe, gulv, bensving, ribber, tove og reck.

Øvelserne opbygger den styrke og mobilitet som er nødvendig for at kunne lave OL idrætsgymnastik, f.eks. håndstand, vejrmølle, kraftsspring, håndstand til rulle, forlæns salto på gulv, kredstræning, sving i reck og ringe, pullup og muscle up, katete i ringe og på gulv, iron cross i ringe, osv.
Træningensformen har stort fokus på styrke og kontrol gennem progressiv træning, dvs. basis skal være i orden før vi går videre til sværere momenter.

Vi bruger meget tid på udførsel, fx strakte arme, ben og fødder, styrke med strakte arme og styrke med bøjede arme, træk og skub styrke, stærke og smidige skuldre, håndled og ankler, position af hofte, lænd og hoved, og vi bruge en del tid på smidighed.

Det er koncentreret træning, samtidig med vi forsøger at gøre sjovt, lærerigt og udfordrende.

Vi arbejder typisk med fælles grundtræning og teknik, efterfulgt af stations/rotations- træning hvor gymnasterne skal arbejde selvstændigt i hold fx 2 og 2. Vi afslutter ofte med fælles hård styrketræning, og afslapning.

I starten af sæsonen afholder vi et forældremøde, hvor vi snakker om træningsformen, hvad børnene kan forvente af os, og hvad vi forventer af drengene, og om holdet er noget for dem
 
 
 

 I sæson 2020/2021 kan vi tilbyde:

 

Kalender