Grand Prix & Æstetisk gymnastik

 

Grand Prix og AGG gymnastik er en blanding af dans, ballet og gymnastik. 

Til træningerne vil der blive lagt stor vægt på kondition, styrke, smidighed og koordination af bevægelse. Kombinationen af disse ting bliver brugt til at lave koreografier (rytmeserier) som skal indeholde spring, balancer, smidighedsmomenter såsom split og spagat samt akrobatiske momenter såsom vejrmøller og backover.
Udover det så skal serierne også indeholde forskellige kropsbevægelser i form af bl.a. kropsbølger, sving, kropsvrid. Derfor vil der også blive lagt stor vægt på gymnasternes kropsbevidsthed. Disse bevægelser skal sammen med gymnasternes udtryk og konkurrencedragter skabe en historie og et tema som kommer til udtryk igennem serien.


Ved siden af at dygtiggøre os, har vi også stor fokus på det sociale på holdene. Der vil i løbet af sæsonen blive arrangeret flere sociale arrangementer uden for træning, både internt på holder, men også på tværs af holdene.


Se nogle af vores hold træne og hvad vi laver til træningerne: klik her


Konkurrence kalender 2022/23: 

 

 Dato Konkurrence  Sted:
 14-15/-2023 AGG udtagelse (senior) Greve
 4-5/2-2023 Danmarkmesterskaberne 1. runde Silkeborg
 11/3-2023 Sjællandsmesterskaberne  Ringsted
 29/4-2023 FGF foråropvisning Farum 
 5-6/5-2023 Danmarksmesterskaberne 2. runde Greve
 20-21/5-2023 DM AGG  Odense


BEMÆRK: Der er ekstra omkostninger på træningsdragt (ca. 800kr) samt dragtleje (500-1500kr pr sæson)

Hver gymnast skal ved sæson start købe vores klubpakke som indeholder top, tights og foreningsjakke. Prisen for denne ligger omkring 780 kr for børn og 830 kr for voksne I sæson 22/23 kan vi tilbyde: 

  • Mikro 6-10 år - 2 hold  
  • Mini 10-12 år - Team Ovia
  • Junior 12-16 år - Farum Junior


 


Grand Prix Mikro:

Holdet er for piger i alderen 6-10 år. Holdet træner sammen 2 gange om ugen.

De første xx uger kommer holdet til at træne sammen mandag og onsdag.

Efterfølgende bliver holdet delt i 2 hold. Hvor der trænes sammen hver onsdag. Holdets anden træning ligger henholdsvis søndag eller mandag.

Træningerne vil bestå af sjov fysisk aktivitet i form af grundtræning gennem leg og tekniske elementer såsom balancer, gulvspring, akrobatiske momenter og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets koreografi, som de i løbet af sæsonen vil vise til konkurrencer.


GymDanmark har i sommer 2019 besluttet at ændre mikrorækken til en aspirantrække. Derfor gælder følgende:

  • Holdet bliver ikke vurderet med karakter eller placering 
  • Alle deltagere modtager en gave ved udmarch
  • Mikrohold kan frit vælge hvilket og hvor mange konkurrencer de ønsker at deltage i.

Holdets konkurrencer ligger samtidighed med de “rigtige konkurrencer”, de vil bare ikke modtage karakterer og medaljer, men derimod deltage til aspirantkonkurrencen.


Mini 10-12 år - Team Ovia:

Grand Prix Mini 10-12 års er vores 4. års minihold, for gymnaster fra årgang 2012-2011. Holdet stiller op i Mini 10-12 for 2. år i træk.

Vores Grand Mini har de seneste år konkurreret i både Grand Prix og AGG, og har gjort sig positivt bemærket med gode resultater og topplaceringer i Danmark. Holdet beskrives derfor som et konkurrencehold, som træner henimod at være de bedste i Danmark. Holdet har en ambition om muligvise udenlands rejse i sæsonen. Holdet kombinerer fokus, disciplin og udvikling med sjov og smil.


Holdet har 3 obligatoriske træninger om ugen med fokus på smidighed, stryke, kropsbevidsthed og rytmik. Træningerne består af sjov, fysisk aktivitet i form af grundtræning gennem leg og tekniske elementer såsom balancer, spring, akrobatiske momenter og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets 2 koreografi, som de i løbet af sæsonen skal konkurrere med. Holdet stiller op i Grand Prix konkurrencer med en friserne og en redskabsserie samt AGG-konkurrencer.

Ovia gymnasterne skal tilmelde sig Grand Prix Grundtræning hver torsdag kl. 17.00-18.30 

Motto: Det skal være sjovt, men udfordrende at gå til konkurrence-gymnastik!Farum Junior:

Farum Junior er et nyoprettet juniorhold. Farum Junior er for erfarne gymnaster født i år 2007-2009. Holdet stiller op i Juniorrækken og skal derfor konkurrer med både en fri serie og en tøndebånd-serie. Farum Junior stiller på til både AGG og Grand Prix konkurrencer.


Holdet har 3 obligatoriske træninger og 1 grundtræning om ugen, med fokus på smidighed, styrke, kondition og rytmiske serier. Træningerne vil bestå af hård fysisk aktivitet i form af grundtræning og tekniske elementer såsom balancer, spring, krop og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets koreografi, som de i løbet af sæsonen skal konkurrere med.


Det forventes at man tidligere har gået til gymnastik og at man har styr på sine grundtekniker for at kunne følge med på holdets niveau.

Junior gymnasterne skal tilmelde sig Grand Prix Grundtræning hver torsdag kl. 17.00-18.30 

Farum Junior vil bestræbe sig på at ligge i toppen af rækken i Danmark, og vil også stille op til AGG udtagelseskonkurrencen med håb på udtagelse til udlandet.


 

 
 
 
Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram