Grand Prix & Æstetisk gymnastik  

Grand Prix og Æstetisk gymnastik er en blanding af dans, ballet og gymnastik.

Til træningerne vil der blive lagt vægt på kondition, styrke, smidighed og bevægelseskoordination. Denne kombination bruges til rytmeserierne, som skal indeholde spring, balancer, smidighedsmomenter såsom split og spagat samt akrobatiske momenter såsom vejrmølle og backover 
 
 
 
Derudover skal serierne indeholde forskellige kropsbevægelser i form af bl.a. kropsbølger, sving, kropsvrid, hvorfor der også vil blive lagt stor vægt på pigernes kropsbevidsthed. Disse bevægelser skal sammen med pigernes udtryk og dragter skabe en historie og et tema i serien.
 
I AGG udfører man koreografien på gulvtæppe og i Grand Prix på gulv. Udover at dygtiggøre os, har vi alle stor fokus på det sociale. Der vil derfor blive arrangeret flere sociale arrangementer uden for træning, både internt på holdet, men også på kryds af holdene.
 
Se nogle af vores holds træninger: Klik her 
 
BEMÆRK: Ekstra omkostninger på træningsdragt (ca. 700kr) samt dragtleje (50-100kr pr. konkurrence) 

Konkurrencer - sæson 20/21 

 
 Dato Konkurrence Sted
   


 
 


 

 

   
 
  

I sæson 2020/2021 kan vi tilbyde: 


  • Mikro 6-8 år (årgang 2012-2016)

  • Mini 8-10 år (årgang 2012-2014)

  • Pre Junior 12-14 år (årgang 2008-2010)
  • Junior (årgang 2006-2008)
  • Senior (årgang 2006+)
  • Senior Short Program (årgang 2006+)

Mikro: 

Grand Prix Mikro er vores nye mikrohold for piger fra årgang 2013-2014. Holdet har 2 obligatoriske træninger om ugen med fokus på smidighed, styrke, kropsbevidsthed og en rytmisk serie. Træningerne vil bestå af sjov fysisk aktivitet i form af grundtræning gennem leg og tekniske elementer såsom balancer, gulvspring, akrobatisk momenter og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets koreografi, som de i løbet af sæsonen vil vise til GymDanmarks Mikrokonkurrencer.

GymDanmark har i sommer 2019 besluttet at ændre mikrorække til en aspirantrække. Derfor gælder følgende

 

  • Holdet bliver ikke vurderet med en karakter eller placering
  • Alle deltager modtager en gave efter "konkurrencen/opvisningen"
  • Mikrohold kan frit vælge hvilke og hvor mange konkurrencer de ønsker at deltage i

 


Holdet vil derfor ikke deltage til ”rigtige” konkurrencer med karaktere og medaljer, men derimod disse Aspirantkonkurrencer.

 

Mini

Grand Prix Mini 8-10 år er vores 2. års minihold, for gymnaster fra årgang 2012-2011. Holdet starter sæsonen med en udtagelse i uge 32, hvor gymnaster fra Team Ovia, Team Amira og nye gymnaster kan udtages til dette hold. Bemærk tilmelding til udtagelse i juni ved tilmelding til ”holdet” Grand Prix Udtagelse 8-15 år.

Vores Grand Prix Mini hold har de seneste år konkurreret i Grand Prix og AGG, og har gjort sig positivt bemærket med gode resultater og topplaceringer i Danmark. Holdet beskrives derfor som et konkurrencehold, som træner henimod at være det bedste i Danmark. Holdet kombinerer fokus, disciplin og udvikling med sjov og smil.

Holdet har 3 obligatoriske træninger om ugen med fokus på smidighed, styrke, kropsbevidsthed og rytmik. Træningerne består af sjov fysisk aktivitet i form af grundtræning gennem leg og tekniske elementer såsom balancer, spring, akrobatiske momenter og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets 2 koreografi, som de i løbet af sæsonen skal konkurrere med. Holdet stiller op i Grand Prix Konkurrencer med en friserie og en redskabsserie (tøndebånd) samt AGG-konkurrencer.

Motto: Det skal være sjovt, men udfordrende at gå til konkurrence-gymnastik!

 

Pre Junior I

Pre Junior I er Farum Gymnastikforenings 2. års pigerække/Pre Juniorhold for piger fra årgang 2006-2008. Holdet er for erfarne gymnaster med glæde for AGG, glimmer og et stærkt fællesskab. Holdet starter sæsonen med en udtagelse i uge 32, hvor gymnaster fra Team Enya, Team Maliva og nye gymnaster kan udtages til dette hold. Bemærk tilmelding til udtagelse i juni ved tilmelding til ”holdet” Grand Prix Udtagelse 8-15 år.

Holdet har 4 obligatoriske træninger om ugen med fokus på smidighed, styrke, kondition og rytmiske serier. Træningerne vil bestå af hård fysisk aktivitet i form af grundtræning og tekniske elementer såsom balancer, spring, krop og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets koreografi, som de i løbet af sæsonen skal konkurrere med.

Hver mandag har holdet 2 timers grundtræning (inkl. 4 træninger/ugen) med Pre Junior II og Jessica Honkanen.

Vores Grand Prix Pre Junior har de seneste år konkurreret i Grand Prix og AGG, og har gjort sig positivt bemærket med gode resultater og topplaceringer i Danmark. Holdet beskrives derfor som et konkurrencehold, som træner henimod at være det bedste i Danmark. Holdet kombinerer fokus, disciplin og udvikling med glæde og smil.

 

Pre Junior II

 

Dette hold er vores nye alternativ, for gymnaster som ikke bliver udtaget til Pre Junior I. Som vores Pre Junior I, er Pre Junior II Farum Gymnastikforenings 2. års pigerække/Pre Juniorhold for piger fra årgang 2006-2008. Holdet er for gymnaster med glæde for AGG, glimmer og et stærkt fællesskab. Holdet starter sæsonen med en udtagelse i uge 32, hvor gymnaster fra Team Enya, Team Maliva og nye gymnaster kan udtages. Bemærk tilmelding til udtagelse i juni ved tilmelding til ”holdet” Grand Prix Udtagelse 8-15 år.

Holdet har 3 obligatoriske træninger om ugen med fokus på smidighed, styrke, kondition og rytmiske serier. Træningerne vil bestå af hård fysisk aktivitet i form af grundtræning og tekniske elementer såsom balancer, spring, krop og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets koreografi, som de i løbet af sæsonen skal konkurrere med.

Hver mandag har holdet 2 timers grundtræning (inkl. 4 træninger/ugen) med Pre Junior I og Jessica Honkanen, og herefter serietræning.

Træningstiderne er basseret på at holdet består af minimum 8 gymnaster. Træningstiderne og kontingent kan derfor variere, hvis holdet består af færre gymnaster.

 

Senior

Team Octavia er et Grand Prix- & AGG konkurrencehold, bestående af piger fra årgang 2005+. Holdet blev etableret i sommeren 2015 og har siden deltaget til alle Grand Prix og Æstetiske konkurrencer samt internationale AGG konkurrencer, heriblandt 1 europamesterskab og 2 verdensmesterskab.

Holdet har 3 obligatoriske træninger om ugen med fokus på smidighed, styrke, kondition og rytmiske serier. Træningerne vil bestå af hård fysisk aktivitet i form af grundtræning og tekniske elementer såsom balancer, spring, krop og smidighed. Derudover bruges træningerne på holdets fri koreografi, som holdet i løbet af sæsonen skal konkurrere med.
 
Holdet har i de seneste år været blandt den danske elite i både AGG Junior og Grand Prix Senior og Danmarkmestre i Grand Prix 2019. Holdet har i år valgt at stille i Senior Fri i Grand Prix og Senior i AGG. Motto: Vi kæmper til vi kan!
 

Udtagelse: I uge 32 eller via prøvetræninger inden sæsonstart. Kontakt instruktør ved interesse for holdet mathilde_pichat@hotmail.com

 

Senior short program 

Team Oxana er et AGG konkurrencehold, bestående af piger fra årgang 2003+. Holdet har haft 1 sæson sammen i Short program men har alle tidligere lavet gymnastik på andre hold. 

Holdet træner sammen 2 gange om ugen. Træningen kommer til både at bestå at selvtræning hvor vi selv styrer træningen og træner styret træninger. Træningen vil bestå af grundtræning, tekniske elementer som balancer, krop, spring og smidighed. Til træning vil vi også fokusere på en koreografi med temaet Flamingo. Holdet kommer til at deltage til ca 3-4 nationale konkurrencer og hvis muligheden kommer måske også internationale konkurrencer. 

 

 
 
 

Kalender